Expertisecentrum Migraine

Wij optimaliseren de zorg voor migraine

  • Wist je dat als je teveel of te vaak pijnstillers voor je migraine neemt, de hoofdpijn juist kan verergeren?
  • Wist je dat er meerdere soorten hoofdpijn tegelijkertijd kunnen bestaan?
  • Wist je dat er bepaalde medicijnen bestaan die migraine aanvallen kunnen voorkomen of het aantal kan doen afnemen? De zogenaamde preventieve medicatie. Het blijkt dat veel mensen met migraine geen weet hebben van het bestaan hiervan.

Om deze en andere redenen is in februari 2016 het verbeterplan voor migraine van start gegaan.

Een onderdeel van het project is het inventariseren van de huidige zorg en zorgbehoefte van migraine patiënten. Dit is gedaan door middel van een vragenlijst. De lijst is momenteel niet meer toegankelijk, maar we hebben meer dan genoeg input gekregen voor ons project. Er zijn bijna 100 mensen die de lijst hebben ingevuld! We zijn druk bezig de gegevens te analyseren en we proberen zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de mensen die hebben aangegeven op het spreekuur te willen komen. Onder de deelnemers is een staatslot verloot. Inmiddels is de winnaar bekend en heeft de gelukkige een e-mail ontvangen.

lot 1de potde trekkinglot 2

 

 

 

 

Wil je alvast zelf een afspraak maken op het spreekuur, neem dan contact op met de praktijk. We willen je vriendelijk vragen om deze korte vragenlijst (alleen de gele velden invullen) ingevuld mee te nemen naar het spreekuur. Dit geeft ons een indruk van de hevigheid van je klachten.

Je kunt voor de behandeling van je migraine terecht bij al onze huisartsen.

Wil je alvast meer weten over migraine? Kijk dan hier.