Soa spreekuur informatie

Soa Spreekuur door assistente voor mensen zonder klachten.
Indien u getest wilt worden op een soa en u heeft geen klachten, dan is het nu mogelijk om getest te worden via het SOA-spreekuur van de assistentes, waarvoor u zich via onze webagenda kunt aanmelden.
U dient hiervoor eerst een korte vragenlijst in te vullen. U kunt dan zelf direct zien of u in aanmerking komt voor dit spreekuur of dat u toch beter een afspraak bij een van de huisartsen kan maken.
De kosten van de test worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar gaan wel van uw eigen risico af! De test op alleen chlamydia kost circa €45, het volledige soa-onderzoek kost ongeveer €150.
Jongeren tot 20 jaar (identiteitsbewijs meenemen) kunnen bij de SOA-poli van de GGD (info van GGD, oktober 2015) een afspraak maken voor een gratis soa-test.

Toelichting bij de vragenlijst:
Hieronder treft u een vragenlijst aan die u dient in te vullen indien u gebruikt wilt maken van het soa spreekuur.
Wij zullen u testen op òf alleen chlamydia òf op alle soa’s, afhankelijk van uw antwoorden op vraag 1, 2 en 3.
Indien u vraag 4 t/m 6 met NEE heeft beantwoord kunt u van dit spreekuur gebruik maken. Indien u op een van deze vragen met JA antwoordt, moet u een afspraak maken met een van de huisartsen.
Het soa-consult bij de assistente is dus alleen voor mensen zonder klachten (zie daarvoor de vragenlijst).
Indien u wel klachten heeft, moet u een afspraak maken met een van de huisartsen.

Ga hier naar de vragenlijst.

Afspraak maken.
Als u gebruik gaat maken van het spreekuur en u de vragenlijst heeft ingevuld kunt u via het internet een afspraak maken voor dit spreekuur. De uitgeprinte en ingevulde lijst neemt u mee naar uw afspraak en geeft u aan de assistente op de praktijk.

Wanneer testen?
Testen op chlamydia kan 3 weken na de laatste keer onveilige seks (voor mannen geldt: voor het onderzoek op chlamydia dient u minstens 3 uur niet te hebben geplast), voor andere soa’s (zoals hiv, syfilis en hepatitis-B) kan dit soms pas na 3 maanden. Na 1 week kunt u bellen over de uitslag. U krijgt van de assistente hierover nadere informatie.