In opleiding

Opleidingspraktijk.
In onze praktijk werken we aan de toekomst. Dat doen we ook door jonge huisartsen, doktersassistentes en studenten de gelegenheid te geven om ervaring op te doen.

Huisartsopleiding.

Voor de huisartsopleiding werken we samen met het AMC. Peter Vonk, Simone Engelsbel en Tineke Kistemaker zijn de huisartsopleiders. Zij hebben hier een speciale opleiding voor gevolgd en zijn als zodanig in het register ingeschreven.
Voor de opleiding is het nodig dat de huisarts goede consulten met patiënten heeft. Om dit te leren worden regelmatig videobandjes van een consult opgenomen. Uiteraard alleen nadat de patiënt nadrukkelijk toestemming gegeven heeft. Meer informatie hierover vind je hier.

Co-assistenten.

Regelmatig lopen ook co-assistenten uit het AMC stage. Dit zijn studenten geneeskunde die aan het eind van hun artsenopleiding zitten. Wij proberen ze enthousiast te maken voor het vak van huisarts. Daan Tempelman coördineert de co-assistentenstages.

Doktersassistente.
Zonder dokterassistentes kunnen we niet werken. Ook zij moeten in hun opleiding stage lopen. Wij hebben een stage overeenkomst met een aantal doktersassistenteopleidingen waarvan de belangrijkste het ROC-Amsterdam is. Kim van Houten en Ester van Run coördineren deze stages.

Wetenschappelijke stage.
Bij onze sectie onderzoek, ontwikkeling en preventie (zie wetenschap) lopen af en toe studenten gezondheidswetenschappen hun wetenschappelijke stage. De stagiaires worden begeleid door Claudia van der Heijde.

Huisartsen in opleiding:

Lyanne Dam werkt vanaf september 2017 in de praktijk als derde jaars huisarts in opleiding. Zij zal een jaar bij ons blijven. Peter Vonk is haar opleider.

 

 

 

 

Zozan Ejder werkt vanaf maart 2017 in de praktijk als eerste jaars huisarts in opleiding.  Ze is uiteraard afgestudeerd basisarts en heeft in een verpleeghuis ervaring opgedaan. Tineke Kistemaker en Simone Engelsbel zijn haar opleiders.

 

 

 

Doktersassistentes in opleiding:

Camille ten VeldenCamille ten Velden is vanaf het voorjaar 2017 bij ons in opleiding tot doktersassistente.

 

 

 

 

 

Co-assistenten:

Louis Achterbergh blijft tot en met 20 juli 2018 bij ons.

 

 

 

 

Wetenschappelijk onderzoek:
Master en bachelor studenten Gezondheidswetenschappen van de VU volgen bij ons hun wetenschappelijke stage. In het najaar 2017 is er ruimte voor nieuwe stagiaires.

Stages 2018

Lotte Douwes doet onderzoek in het kader van haar bachelor Toegepaste Psychologie aan het NTI naar de interventiemogelijkheden voor PhD studenten die psychische gezondheidsproblematiek ervaren.

 

 

 

Monique van Weeren doet in het kader van haar master opleiding Management, Policy-Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences (MPA) aan de VU Amsterdam onderzoek naar slaapproblemen onder studenten in Amsterdam.

 

 

 

Iris Bunte doet in het kader van de combinatie Klinische neuropsychologie aan de UvA / Major Science in Society aan de VU Amsterdam,  onderzoek naar de prevalentie en huidige behandeling van seksuele disfuncties bij zowel mannen als vrouwen met de nadruk op Ehealth interventies.

.

 

 

 Voor een overzicht van de activiteiten klik hier.