Keuringen en Verklaringen

Medische verklaringen en keuringen

Keuringen.
In de praktijk kunt u NIET terecht voor keuringen zoals voor het rijbewijs, een visum, duiken, sport, adoptie, levensverzekeringen of een hypotheek. Hiervoor kunt u een onafhankelijke arts raadplegen.

Verklaringen.
Ook voor verklaringen kunt u NIET in de praktijk terecht. Artsen in Nederland geven geen verklaringen af over hun patienten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een doktersverklaring voor de decaan (tentamen niet kunnen doen), reisverzekering of sportschool i.v.m. ziekte etc. De KNMG heeft hier een speciale meertalige informatiebrochure voor opgesteld.

DUO.
Een uitzondering maken we voor gezondheidsverklaringen voor studenten van de UvA en HvA in verband met een stage in het buitenland en DUO (voorheen Informatie Beheer Groep).
Bij informatie aan DUO  b.v. bij studievertraging moet het officiële formulier van DUO, reeds voorzien van persoonsgegevens, worden meegenomen naar de praktijk zodat de arts het direct kan invullen.

Studenten van de UvA en HvA die een andere huisarts hebben en wiens eigen huisarts zo’n verklaring niet in wil vullen, kunnen ook bij de praktijk terecht. Ze zijn dan passant en moeten een (voor zover mogelijk) ingevuld DUO formulier en medische gegevens, bijvoorbeeld een kopie van hun dossier, meenemen.

Schengenverklaring
Als je naar het buitenland gaat terwijl je medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet vallen kan het handig zijn om (juridische) problemen te voorkomen door een zogenaamde Schengenverklaring aan te vragen en in het buitenland bij je te dragen. Voor de procedure kijk hier.